Uusimmat blogit

Yhteystiedot

Anne Ojajärvi JALASJÄRVI
 anne.ojajarvi@netikka.fi 0500-797 600

1.1.2016

Share |

Perjantai 1.1.2016 klo 18:17


Edellisestä blogimerkinnästä on aikaa monta kuukautta. Jotakin se kertoo eletystä elämästä. Suoraan sanoen olen potenut resurssipulaa. En siis tarkoita, ettei olisi ollut mitään sanottavaa - vaan päinvastoin. Hetken jo suunnittelin vlogistiksikin ryhtymistä, tiedä sitten, olisiko tämä päiväkirjan pitäminen sujunut hektisimmässä elämänvaiheessa suullisestikaan.

Opintojen loppuunsaattaminen kesän ja syksyn aikana vei ajan ja ohjasi kirjoittamisen voimavarat uudella tavalla. Kuntajohtamisen eettisyyden tutkiminen vei mennessään ja opetti tarkastelemaan johtajuutta uusin silmin, yhtäaikaa laajemmin ja tarkemmin. Entistä vaativammaksi muutuin. Kunnanjohtajan tehtävä on todella vastuullinen ja vaativa, ja sen takiahan siitä maksetaan. Johtajan asemassa olevalta saa vaatia konkreettisia näyttöjä tuloksista, tasokasta vuorovaikutusta joka suuntaan ja esimerkillistä käytöstä ylipäätään.  

Niin se vain on, että johtajuus on ominaisuus, jota ei kaikilla ole, vaikka muuten olisi mukava ihminen, koulutukset ja kokemuksetkin kohdillaan. Tarvitaan ripakopallinen paljon muuta - johtajuutta! Ehkä kirjoitan aiheesta myöhemmin enemmän. Arvoista, hyvästä hallinnosta, integriteetistä, julkisuuden ja avoimuuden suhteesta, kunnallishallinnon korruptiosta, johtamisesta ja johtajan intresseistä riittäisi jaettavaksi ajatuksia.

WP_20160101_15_44_13_Pro.jpg

Itsenäistä Jalasjärven kuntaa ei enää ole. Se on tosiasia. Totta on myös, että alueemme kuuluu nyt Kurikan kaupunkiin. Huolimatta näkemyseroista johtuvista turbulensseista, olen edelleen hyvilläni, että kuntamme pakkoliitos toteutui juuri Kurikan kanssa, kun liitos oli kerran pakko oli tehdä.

Syksyn aikana yhdistyvän kaupungin päätöksenteko on lievästi ilmasiten ontunut, johtuen varmasti monestakin syystä. Muutosjohtajuuden vaje on ainakin ollut ilmeinen ja viimeiseen saakka joidenkin luottamushenkilöiden mielissä vallinnut kova kova halu säilyttää lautakunnat ja kaupunginhallitus mammuttikokoisina ovat hämmentäneet melkoisesti. Onneksi niin ei käynyt, vaan toimielimet jäsenineen voivat aloitella vaativissa tehtävissään kompaktin kokoisina. Epävarmuuden ja voimakkaan henkilökohtaisen edunvalvonnan aikojen pitäisi olla nyt ohi. Vaasan hallinto-oikeuden päätöksen kaupunginjohtajavallinasta pitäisi tulla nopeasti, sillä keskeneräinen valitusprosessi on kuin käsijarru. 

Luottamustoimessani, Kurikan kaupunginvaltuuston jäsenenä, vaadin uutta kaupunkia hoidettavan vastuullisesti ja taloudellisesti, koko kaupungin etu huomioiden. Uhmakkaat puheet yksittäisen kaupungin osan (Jalasjärvi, Kurikka tai Jurva) etujen puolustamisesta kuulostavat lähinnä naiiveilta. On tärkeä ymmärtää, että vain koko kaupungin edusta huolehtimalla puolustamme oman kylän väkeäkin parhaiten. Vain vastuuton luottamushenkilö sortuu nyt valtapolitikointiin.

WP_20151229_22_32_40_Pro.jpg

Kuvan enkelipatsaat on tehnyt jalasjärveläinen taiteilija Tarja Salonranta. Ne ovat osa henkilökohtaista enkelikokoelmaani, jota olen vuosien aikana hiljalleen kartuttanut. Kokoelmani uusin tulokas on tuo pidempi, pikkusiipinen työ. Vaikka siivet ovat pienet, ne ovat vahvat ja kasvamaan päin :) 

PARHAINTA UUTTA VUOTTA 2016!

" My angel says: start moving, so I can start blessing".
                                 - Paolo Coelho-

 


Kommentit

4.1.2016 19:51  Demos

Olet ytimessä Anne analyysissäsi viime kuukausien tapahtumista. Nyt onkin oiva tilaisuus mitata se osaaminen, integriteetti, etiikka ja todellinen tavoite, joka uuden kaupunkimme virkamies ja hallitustyötä leimaa. Saattaa osoittautua kevyeksi ja innottomaksi pelaamiseksi ja peittelyksi, toivottavasti ei.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini