Uusimmat blogit

Yhteystiedot

Anne Ojajärvi JALASJÄRVI
 anne.ojajarvi@netikka.fi 0500-797 600

Suomen parhaaksi

Share |

Sunnuntai 31.5.2015 klo 12:28


Jalasjärven ja Kurikan kuntaliitospäätöksestä on kulunut vuosi. Yhdistyminen on käynnistynyt hitaasti ja takkuillen. Sopii kysyä, miten on johdettu, kun perustavanlaatuisissa asioissa kompastellaan. 

Kurikan johtamisen kysymykset ovat ajankohtaisia nyt, kun hakukierros kaupunginjohtajan virkaan on päättynyt ja hakijoiden nimet ovat selvillä. Suostumuksensa antaneiden nimiä ei ole tidossa kuin harvoilla, mutta koska kysymyksessä on näinkin julkinen tehtävä, on ne julkaistava nopeasti. Mustat hevoset kaupunginjohtajien hakijoiden joukossa eivät oikein kuulu enää tähän päivään.

Kun alkoi näyttää siltä, että kohtalomme olisi pakollinen kuntaliitos, auttoi asiaa hyväksymään se, että kuntaliitos on mahdollisuus luoda jalasjärveläisille jotakin nykyistä parempaa, ei huonompaa. Poliittinen tahto muotoiltiin niin, että uuden kaupungin tulisi olla Suomen Paras kaikilla mittareilla. Eikä vähän mitään, minusta se on ainoa oikea tavoite edelleen. Suomen Paras kunta on toki ilmauksena hieman leikillinen ja vaikea määritellä, mutta olkoon se viestinä siitä, ettei työ kaupungin kehittämisessä tule  koskaan valmiiksi.

Työtä siis pitää tehdä ankarasti, että edes lähelle tuota tavoitetta päästäisiin. Yhdistymishallitus on kokoustanut muutaman kerran, yksi valtuutettujen seminaari on pidetty ja joitakin työryhmiä on kokoontunut keskeisimpien hallinnonalojen asioiden ympärille. Päävastuun asioiden etenemisestä sekä julkisuudesta kantavat kaupunginjohtaja ja kunnanjohtaja sekä Kurikan ja Jalasjärven valtuustojen ja hallitusten puheenjohtajat. Keskeisimmistä linjauksista ja marssijärjestyksestä on sovittu ja sovitaan heidän kesken.

Turbulenssia on ollut. Hyvä asia on, että maakuntalehden uutisointityyli on viimeisimmissä jutuissa muuttunut raflaavasta asiallisempaan suuntaan. Vielä kun asiatkin saadaan tärkeysjärjestykseen, niin hyvä tästä tulee.

wp_20150408_18_35_57_pro.jpg

Kivistönkylän risteyksestä on poistettu kevään aikana stoppi. Symboliikkaa sen verran, että pakollinen pysähtyminen poistettiin ja kolmio, eteenpäinmenon salliva merkki tuli tilalle. Turhat hidasteet pois :)

Uudelta kaupunginjohtajalta pitää vaatia paljon. Ensisijaisesti on löydyttävä johtajuutta ja korkeaa hallinnon osaamista, jonka myötä reflektiivisyys omassa toiminnassa voi toteutua. Lisäksi tarvitaan eettistä herkkyyttä, koeteltua integriteettiä ja kunnianhimoista työotetta. On hyvä muistaa, että kaupunginjohtaja on johtaja sekä virkansa puolesta että poliittisesti. Tarvittavan nippelitiedon kaupungin eri toiminnoista ehtii sitten hankkia työn kautta. Tärkeintä on, että johtamisen perusasiat ovat kunnossa ja työn jälki sen mukaista.

 


Kommentit

31.5.2015 18:02  avoin kysymys

Ketäköhän nuo mustat hevoset ovat? Ja montako niitä on? Jussi Mäen olisi syytä kertoa jo...

12.6.2015 6:46  avoin vastaus

Kurikasta joku Varpula tiesi, että yksi musta hevoinen on Luukko. Enpä tiedä, onko luonteeltaan ori,tamma vai ruuna?

13.6.2015 11:56  Tieto

Eipä taida olla.......


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini