Uusimmat blogit

Yhteystiedot

Anne Ojajärvi JALASJÄRVI
 anne.ojajarvi@netikka.fi 0500-797 600

Luottamus, avoimuus, vastuu ja työ

Share |

Lauantai 2.5.2015 klo 10:19


Juha Sipilä osui naulan kantaan nostaessaan luottamuksen hallituskumppaneiden valinnassa prioriteettien kärkeen. 15 täsmäkysymyksen lista taisi ensin hämmentää monessa puolueessa - teemat, joilla vaalimenestystä tavoiteltiin ja kannatusta saatiin, pitäisi nyt siirtää käytäntöön ja aloittaa varsinainen työ maamme eteen yhteistyössä usean puolueen kanssa. Vastuu painakoon kaikkia puolueita!

Arvostan todella Sipilän politiikkaan tuomaa uudenlaista tärkeysjärjestystä, arvojen huomioimista, jossa luottamuksen kanssa keskeisenä on avoimuus. Avoimet kysymykset puolueille, julkisuus vastauksissa ja niiden analysoinnissa. Kirjallisten vastausten edessä on vaikea venkoilla.

Vastuullisuutta voidaan arvioida vain avoimuuden kautta. Suurella mielenkiinnolla odotan, miten hallitusneuvottelut etenevät. Erityisen seuraan perussuomalaisten kimmurtelua, tohtivatko he ottaa vastuuta vai ei?  

Olen mielessäni analysoinut vaalitulosta ns. makrotasolla, pohtien puolueiden menestyksen kaavaa. Ymmärrän perussuomalaisia: en edelleenkään usko, että heillä on hallitukseen suurta hinkua - kannatushan näkyy säilyvän parhaiten oppositiossa!

Tunnustan, että odotin Etelä-Pohjanmaalle Keskustalle parempaa tulosta ja vaalipiiriin kuudetta paikkaa. Lisäksi on surkuhupaisaa, ettei mukana ole ainuttakaan naista. Onko niin, että erityisesti Keskustan ehdokkaisen tapa kampanjoida suureellisesti syö kannatusta toisesta päästä? No, neljä vuotta on aikaa pohtia uutta tapaa tehdä vaalityötä ja luoda vaalipiirien ehdokasasetteluun sellaiset periaatteet, että niillä voidaan vaikuttaa yhteisen tavoitteen toteutumiseen. Naisten tilanne näyttää keskustassa olevan tällä hetkellä muihin puolueisiin verrattuna selvästi heikoin.

kesa_2012_007.jpg

Minun mieltäni lämmittää nyt erityisesti politiikan arvoihin ja eettiseen johtamiseen liittyvä keskustelu. Voitava politiikassakin on luottaa, toisiin ihmisiin ja puolueisiin, ennen muuta siihen että voidaan keskustella ja vaihtaa mielipiteitä vaikeistakin asioista. Hyvä tästä tulee :)

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini