Uusimmat blogit

Yhteystiedot

Anne Ojajärvi JALASJÄRVI
 anne.ojajarvi@netikka.fi 0500-797 600

Uuteen aaltoon

Share |

Sunnuntai 19.4.2015 klo 17:48


Olin kuluvalla viikolla kypärä kallellaan. Ystäväni kommentoi tilannettani lyhyesti yllä olevan otsikon sanoin. Mikä optimismi ja usko noihin kahteen sanaan sisältyykään! Viesti oli selvä: odota ihminen uutta aaltoa, joka varmasti tulee ja antaa mahdollisuuden - nostaa ja kantaa eteenpäin, ei taaksepäin.

Elämässä tapahtuu tällä hetkellä paljon. Tänään huipentuu mittava puolen vuoden ponnistus - vaalipäällikön tehtävä erinomaisen ehdokkaan, Anne Niemen vaalikampanjassa. Toivon todella, että työmme tuottaisi tavoitellun tuloksen, uuden kansanedustajan meitä palvelemaan.

Edelleen, agendalla on paljon toteuttamista vailla olevia asioita, ja hyvä niin. Jalasjärvi - Kurikka -kuntaliitos tarvitsee laajemman tuen edetäkseen kuntalaisten eduksi, muutoin on vaara, että alkuperäinen tavoite, Suomen parhaan kunnan muodostuminen jää toteutumatta. Vuorovaikutuksesta riippuu paljon miten asioissa edetään. Samoin siitä, miten viranhaltijat ja luottamushenkilöt mieltävät roolinsa ja toimivat. Kahden eri kulttuurin yhteensovittaminen vaatii todellista johtajuutta ja vahvaa etiikkaa, johon kuuluu avoimuus ja demokratian kunnioittaminen. Kysymys on tärkeä, sillä kuntaliitos on asiana niin valtavan suuri.

Liitosvalmistelut ovat käynnissä monella saralla eikä ristiriidoiltakaan ole vältytty. Analyysini on, ettei kuntien välisiä valmistelevia keskusteluja ole käyty sittenkään riittävästi. Viranhaltijoiden pitäisi oppia tuntemaan toistensa paremmin ja kokoontua keskenään, samoin kuin luottamushenkilöiden. Olen useasti vaatinut luottamushenkilöiden neuvottelujoukkoa ykköspuheenjohtajistoa (valtuuston ja hallituksen puheenjohtajat) laajemmaksi, mutta toteutus on vielä ontunut. En yhtäkkiä tiedä muuta tämän kokoluokan asiaa, jota näin pienellä porukalla yritetään viedä eteenpäin. 

wp_20150405_16_21_49_pro.jpg

Muutaman tunnin kuluttua on selvillä, kenen johdolla maamme lähtee uuteen aaltoon. Tärkeintä on, että kasvollinen IHMINEN aletaan huomioida viimeinkin. Viime ajat on keskitytty soteen, koulutukseen, hyvinvointiin, yhteiskuntaan, elinkeinoelämään ja yrityksiin, vientiin ja tuontiin. Instituutioihin, joilla ei ole kasvoja. Tärkeitähän nuo aiheet ovat kaikki tyynni, mutta kaipaan konkretiaa. Kaikkien päätösten vaikutukset kun kantaa aina joku elävä, inhimillinen olevainen.

Eläköön elämä!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini