Uusimmat blogit

Yhteystiedot

Anne Ojajärvi JALASJÄRVI
 anne.ojajarvi@netikka.fi 0500-797 600

Peliin katsomisen paikka

Share |

Sunnuntai 28.12.2014 klo 13:35


Tässä vaiheessa uudella vuodella on tarjottavanaan vain mahdollisuuksia. Omista valinnoistamme riippuu pääosin, miten tarjolla olevien mahdollisuuksien kanssa käy: onnistummeko hyödyntämään ne vai päästämmekö loistavat tilaisuudet lipumaan käsistämme vaikeiden valintojen edessä. Vaikeusaste on korkealla, kun pitäisi katsoa itseään silmiin.

Kun itselleen lupaa niin itseltään voi vaatia ja tarpeen mukaan soimata säälimättä rimanalituksista.

Sen lupaan, että pyrin kanavoimaan yhden naisen energiani parhaalla mahdollisella tavalla, rakentaen uutta uuden vuoden tarjoamista rakennusaineista.

Sinetöin suuni syvimmistä henkilökohtaisista päätöksistäni ja aikeistani, mutta jakokelpoisia, yhteisiin asioihin liittyviä tavoitteita on monta. 

  • Jalasjärvi - Kurikka -kuntaliitosvalmistelut lähtevät täyteen vauhtiin heti vuoden aluksi. Viimeiset viikot eivät ole olleet herkkua kenellekään, kun yhteisiä toimintalinjoja on haettu organisaatiokulttuurista ja päätöksenteosta keskustellen. Edelleen olen tyytyväinen, että kuntamme pakkoliitos toteutui Kurikan kanssa eikä Seinäjoen ja aion tehdä täysillä työtä yhteisen onnistumisen eteen erityisesti nyt, kun jotkut vielä roikkuvat käsijarrussa haikallen Seinäjoen syliin. Mietin keinoja joilla voin tilannetta parantaa. Avoimuus on ykkönen.
  • Eduskuntavaalit ovat huhtikuussa. Tuleviin vaaleihin lähden vaalipäällikön roolissa. Ehdokkaani on Anne Niemi Vimpelistä. Osaava, pätevä ja mukava koko maakunnan ehdokas, jolla on oikeasti potentiaalia ja taitoa hoitaa valtakunnan kokoista palvelutehtävää. Keskusta puolueena ja vaalipiirimme tarvitsee lujia ja kestäviä naisia vastuullisille paikoille. Omalta osaltani vahdin ja vaadin, että Annen kampanjasta tulee reilu myös muita ehdokkaita kohtaan. Kulisseissa aina kuohuu, mutta loanheittäjät, jos niitä havaitsen - ajattelin julkistaa.
  • Opinnoissani on meneillään gradun kirjoittaminen. Alkusyksyyn mennessä pitäisi olla valmista. Aiheeni liittyy kunnanjohtajien eettiseen johtamiseen, virkamiehisyyteen ja hyvän hallinnon edistämiseen. Jännitteen työhön tuo tarkastelu virkamiehen esteellisyyden näkökulmasta. Tarkoituksenani on haastatella 15 kunnanjohtajaa ympäri Suomen ja kerätä heidän näkemyksiään asioista. On tärkeää, että roolit ovat selvillä. Moitittavan ja laittoman toiminnan raja on joskus veteen piirretty viiva. Toivon, että saisin herätettyä asiallista keskustelua vaikeasta aiheesta. 

kesa_2012_006.jpg


Vaikka välillä tuntuukin, että asioissa joutuu sivusta seuraajaksi, ei siihen osaan kannata suostua. Terävimmätkin kulmat hioutuvat aikanaan. Suomalainen yhteiskunta on siinä tilassa, että puolustajia tarvitaan. Meistä jokaisesta on siihen tehtävään, kaikki voimme tehdä jotain oikeasti hyvää ja hyödyllistä. 

Menestyksen vuotta 2015! 

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini