Uusimmat blogit

Yhteystiedot

Anne Ojajärvi JALASJÄRVI
 anne.ojajarvi@netikka.fi 0500-797 600

Kunnia ja kiitos

Share |

Lauantai 6.12.2014 klo 17:34


Itsenäisyyspäivä herkistää vuosi vuodelta enemmän. Erityisesti, kun haurastuvien ja harvenevan sotaveteraanijoukon riveistä puhutaan. On kunnia-asia, että heidän asioistaan ja hoidostaan huolehditaan viimeiseen mieheen saakka. Uhraus vapaan maan eteen on ollut koko elämän kokoinen, eikä sitä sodalta säästynyt sukupolvi voi missään tapauksessa ymmärtää. 

Maanpuolustus on kaikkien asia. Siihen kuuluu niin paljon muutakin kuin aseellinen taistelu. Keskeisintä on ihmisten toimintakyvyn turvaaminen ja huoltovarmuuden ylläpitäminen. Nyt, kun maailmantilanne on mikä on - epävarmempi kuin vuosikymmeniin - olisi tärkeää poimia ne oikeat asiat, joilla on vaikutusta kokonaisuuteen. Omavaraisuuden ylläpitäminen energiassa ja ruuantuotannossa kuuluvat listan kärkeen.

Oliko se Wahlroos vai kuka, joka provosoi vertailemalla sukupuolineutraalista avioliittolaista ja maamme taloustilanteesta käydyn keskustelun määrää ja intensiteettiä. No, tärkeitä asioita kumpikin, mutta toivottavasti jatkossa energiaa ja intohimoa riittää näin vaalien alla käydä keskusteluita myös hyvin vaikean taloustilanteen helpottamiseksi.

Pelkäänpä, että vaalit ovat liian lähellä. Gallupit jauhavat prosenttilukemia kertoen karua kieltään. Suita kannatuslukemien nopeaan muutokseen voi analysoida monelta kantilta. Päätökset avioliittolaista, sote-ratkaisusta ja ydinvoimasta syntyivät todella kalkkiviivoilla, ja sillä on puolueiden kannatukselle valtava vaikutus. Kertooko se myös siitä, ettei puolueille olla niin uskollisia kuin luullaan. Hölmöilystä sakotetaan politiikassakin.

Yksi syy on varmasti myös puoluejohtajien henkilöissä. Sipilä on ylivertainen johtaja muihin puoluejohtajiin verrattuna. Pääministeriainesta. Vaikea on uskoa, että kenenkään muun keskustalaisen puolueen johtajistoon kuuluvan johdolla keskustakaan olisi näin hyvissä voimissa. Sipilän persoona ja hillitty esiintyminen herättää luottamusta. Stubb on oikeastaan täydellinen vastakohta Sipilälle. Lehdistön analyysi pääministerin arvovallan romahtamisesta Stubbin toimesta on varmasti oikeaan osunut. On vain asioita, joita ei voi muuttaa ilman seurauksia. 

 

wp_20141206_10_48_19_pro.jpg

Jalasjärven kirkkomaalla tänään. Partiolaisten seppelpartiot laskivat seppeleet neljälle muistomerkille. Itsenäisyyspäivä sai arvokkaan alun. 

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini