Uusimmat blogit

Yhteystiedot

Anne Ojajärvi JALASJÄRVI
 anne.ojajarvi@netikka.fi 0500-797 600

Sosiaalipornoa

Share |

Maanantai 24.11.2014 klo 7:59


Olen surullisena seurannut viikonlopun uutisointia jälleen uudesta perhetragediasta. En ole halukas enkä kyvykäs pohtimaan tuohon lopullisuuteen vieneen ratkaisun syitä tai taustoja, mutta olen joskus aiemminkinkin ihmetellyt uutisoinnin tarkkuutta tälläisissä yksittäistä ihmistä ja perhettä koskevissa asioissa. Miksi perhetragedioita uutisoidaan ja ruoditaan näin tarkasti? Mitä hyötyä siitä on? Entä, voisiko tässä piillä suuri riski?

Olen melko varma, että näkyvä uutisointi toimii rohkaisuna samankaltaisessa elämäntilanteessa olevan, joskus asiaa välähdyksenomaisesti pohtineen ratkaisulle. Enkä tarkoita tällä vain perheiden sisäisiä, rankimpia kohtaloita, vaan aivan kaikkia suuresta julkisuudesta väärällä tavalla ponnistavia tapauksia. Toivon, että väitöskirjan tekijät tarttuvat aiheeseen mitä pikimmiten! Tiedettäisiin, miten toimia jatkossa. Lisättäköön vielä, että kannatan avoimuutta ja asioista saa kirjoittaa, mutta on pohdittava miten?  

Tämän kirjoituksen pihvi tulee tässä. Vielä enemmän kuin median roolia, aloin sosiaalialan ammattilaisena ihmettelemään sosiaalityön "avoimuutta". Lähes samaan aikaan, kun tapahtuneesta tiedotettiin ensimmäisen kerran, ennätti sosiaalijohtaja tms. tiedottamaan, että kuluneella viikolla on perheen luona käyty!!!!! Mitä ihmettä tämä on, mihin päättyy vaitiolovelvollisuus perheen asioista? Oikein yököttää havaita, että yksittäisen ihmisen asioista tuleekin julkisia tuosta nuon vain. Saako lääkäri, jonka potilas kuolee, kertoa kaikki sairaudet joita vastaan potilas on kamppaillut? Ei saa. Nyt on sosiaalityössä ja poliisilla vakavan mietinnän paikka pohtia, mihin valtuudet riittävätkään.

img_0173.jpg  

Eilinen hesariko se oli, jossa psykologi peräänkuulutti perinteisen kotiavun lisäämistä perheille. Olen hänen kanssaan samoilla linjoilla, mutta pienellä varauksella. Toimintamalleja pitää kehittää lisää. Perhetyö, keskusteluapu ei aina riitä. On yritettävä nähdä ihminen puheen takaa. 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini