Uusimmat blogit

Yhteystiedot

Anne Ojajärvi JALASJÄRVI
 anne.ojajarvi@netikka.fi 0500-797 600

Konkretiaa

Share |

Sunnuntai 10.8.2014 klo 19:51


Mikä kesä! Kukapa olisi uskonut alkukeväästä, että Luoja soisi näin erikoisen suven. Olet varmasti samaa mieltä, että moneen malliin on meitä ravisteltu. Lähestymiskulmia voi olla vaikka kuinka monta: kirkollinen, poliittinen, puolustuksellinen, yhteiskunnallinen, ilmat jne...

Vaikka kuinka suurella pensselillä maalattaisiin ja puheltaisiin yleisellä tasolla, kiertyvät asiat kuitenkin kaikissa tapauksissa yksitäisen ihmisen onneksi tai onnettomuudeksi. Kesän teemojen myötä konkreettisuus on omassa arvoasteikossani noussut yhteiskunnallisten keskustelunavausten kärkeen. Konkreettisuus ei ole helppoa, sillä ensin pitää itse ymmärtää mitä on sanomassa.

Arkkipiispa Mäkinen toi kirkon puolelta tärkeän viestin pyytäessään homoilta ja muilta seksuaalivähemmistöiltä anteeksi julmaa kohtelua ja syrjään työntämistä ja torjumista, jota Suomessakin harrastetaan yhteiskunnan ja kirkon toimesta. Monella nousi tukka pystyyn, mutta voi kuinka hyvilläni olin, kun yhteiskuntamme merkkihenkilöt tohtivat avata suunsa ja vähän herätellä. Jo oli aikakin!

Mäkisen tavoin tavoin maamme presidentti Niinistö on valinnut selkeän linjan toimia suvaitsevaisuuden puolesta, syrjäytymiskehitystä vastaan selkein ja ymmärrettävin sanakääntein. Unilukkareita tarvitaan, ettei meno äityisi aivan mahdottomaksi, ja aivan kuin yhteisestä sopimuksesta kolmas päällikkötason henkilö, poliisiylijohtaja Paatero peräänkuulutti toissapäivänä kyläpoliiseja takaisin huolehtimaan niistä asioista, joihin poliisilla ei resursseja riitä. Esitys on varsin konkreettinen, ja sen voivat pilata ainoastaan konkretiaa kavahtavat poliitikot, joista monet kuvittelevat, että selkeissä parannusehdotuksissa olisi jotakin perin epämuodikasta tai yksinkertaista. Todellisuudessa asia on juuri päinvastoin.

img_1448.jpg

Elämme aikoja, jolloin puolueet työskentelevät lujasti eduskuntavaaliehdokkaiden valjastamiseksi. Kilpaillaan ensin omien kesken ja sitten kenttä laajenee. Toivon lämpimästi, että Keskusta tekee viisaita ehdokasvalintoja sekä maantieteellisesti että muilla mittareilla määritellen. Ehdokkaiden energioita ei myöskään tule kuluttaa liiaksi puolueen omissa tilaisuuksissa, sillä turuilla ja toreilla ne vapaat äänet kulkevat. Minun ääneni saa ehdokas, joka viestii riittävän selkeästi ja esittää uskottavia parannusehdotuksia nykymenoon. Pelkkä liturgia ei oikein riitä.

Lopuksi: Ei uskota kaikkea mitä kaikkein vastuullisimmat ministerimme meille yrittävät syöttää. Olen seurannut erityisesti pääministerin esiintymistä mediassa. Huimaa touhua!

  

  


Kommentit

20.8.2014 14:33  eduskuntavaalit

Anne mikäs sun suunnitelma on eduskuntavaalien suhteen?

19.10.2014 10:18  kannattaja

Kyllä Anne sun olisi pitänyt olla ehdokas. Paras kaikista.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini