Uusimmat blogit

Yhteystiedot

Anne Ojajärvi JALASJÄRVI
 anne.ojajarvi@netikka.fi 0500-797 600

Something Better

Share |

Sunnuntai 11.5.2014 klo 13:20


Otsikon sanat ovat varsin merkitykselliset. Viime aikojen tapahtumista voi löytää viisubiisin nimen kanssa monta yhteyttä. On pyritty parempaan monella sektorilla. Henkilökohtaisessa elämässä yrittämisen, työn ja opintojen kautta ja päätöksenteossa kaikkien jalasjärveläisten puolesta, suuntaamalla katse tiukasti tulevaisuuteen. Eteenpäin pitää mennä, mutta rohkeasti ja valppaana katsella tulevaan.  

Tänä vuonna viisut kiinnostivat erityisesti, sillä sukulaisnuori oli valloittamassa Köpistä ja Eurooppaa Softenginen basistina. Sivusta seuranneena ei tietenkään pysty hahmottamaan sitä työn määrää mikä on nuorelta mieheltä ja koko perheeltä vaadittu jo pelkästään soittotaidon oppimiseen ja kaikki muu siihen päälle! Luontainen lahjakkuus auttaa ilman muuta, mutta että itseään voi toteuttaa, on huollon pelattava ja henkisen puolen oltava kunnossa. Kasvupohjan luomiseen on tarvittu ja tarvitaan jatkossakin erityisesti omaa porukkaa, äitiä, isää ja sisaruksia.

Lämpimät onnittelut vielä Suomen ja Seinäjoen Softenginelle! Tulos oli hieno, soittonne sellaista helmeä, jota me tavalliset pulliaiset, iskelmäkanavan kuuntelijat emme varmasti osaa kylliksi arvostaa. Siispä onnea jatkoon!

Palaan lyhyesti pian parin viikon takaiseen Jalasjärven kuntaliitospäätökseen. Selvin luvuin tekemämme päätös on mielestäni paljon isompi päätös kuin pelkkä Jalasjärvi-Kurikka -kuntaliitos. Nähtäväksi jää nyt, kuinka aidosti Valtioneuvostossa arvostetaan demokratiaa, kunnan itsemääräämisoikeutta ja vapaaehtoisuutta kaksinkertaisen pakon sijaan. Talouden realiteetit ja kiinnostus kuntalaisten palveluiden järjestymisestä ovat tässä samassa tärkeiden asioiden nipussa. 

Kasvun paikka tämä on kaikille tässä prosessissa mukana olleille. Poliittiset ryhmät jakautuivat SDP:tä lukuunottamatta enemmän ja vähemmän. Toipumiseen menee aikansa. Hienotunteisuutta tarvitaan kaikilta osapuolilta, myös Seinäjoelta, jonka yhteistyökumppaneina jatkamme tulevaisuudessa nykyistä vahvempina ja paljon oppineina. Mahdollisuus on valita, haluaako hajottaa vai rakentaa tätä maakuntaa. Erityiset kiitokset Jalasjärven asioiden uutisoinnista saa Yle Pohjanmaa. Hämmentäviä ja vastakkainasettelevia mielipiteitä on helppo kirjoittaa, mutta Yle onnistui nostamaan vaikeat ja olennaiset esiin ilman astian makua.

Olen viime aikoina jonkin verran pohtinut päätöksenteon eettistä puolta. Virkamies ja päättäjäkin ovat vain ihmisiä. Moraali ja omat henkilökohtaiset intressit eivät voi olla vaikuttamatta esityksiin ja ratkaisuihin, joita teemme käytännössä. Oikean ja väärän valinnan mahdollisuus on nimittäin fifty-fifty.

kesa_2013_011.jpg

     Itävallan viisuvoittaja puhui voittonsa jälkeen rakkaudesta, vapaudesta ja suvaitsevaisuudesta. Tulkitsen vapaasti, että Something Better, Euroopassakin halutaan päästä eteenpäin ja uudistua, jättäen sivuseikkojen pohtiminen vähemmälle. Ei parta naista pahenna, mutta verkkosukkahousujen käyttöä välttäkää, siskot, viimeiseen asti!

Hyvää Äitienpäivää.

 

  


Kommentit

11.5.2014 20:22  nyt työt vasta alkavat

Nyt ei pidä jättää "tätä tähän" Loppuun asti on valtioneuvostoa lobattava ja oikea tieto on mentävä perille. Vielä elää päällimmäisenä väärä tieto kuntien tilanteessa niin sote-järjestelyjen, kuin kuntien varallisuus asemien ym. suhteen. Sitten on vielä edessä uudet järjestelyt uuden kunnan suhteen. Maalissa ei olla vielä pitkään aikaan. Taivaanrannan takana odottaa jotain vielä parempaa.

11.5.2014 20:40  täti ja setä

joo niin varmaan odottaa, kummassakin odottaa köyhyys ja ankea elämä. sillehän ei voida mitään.
JOS EI PELASTAJA SAAVU ELÄMÄÄN::::

12.5.2014 15:27  tädille ja sedälle

Pelastajan saapuminen on aina epävarmaa ja pelastajasta riippuvaista. Yleensä pelastajatkaa harvoin auttavat pitkällä tähtäimellä. Kannattaa turvautua omiin kyvykkyyksiin. Voi palautella mieliin vaikka vanhan viisauden "kannetu vesi ei kaivossa pysy" ja toimia sen mukaan.
Nykyiset "pelastajat" kykenevän harvoin toimimaan toisen, itämaisen viisauden pohjalta; "älä toimita tarvitseville kaloja vaan opeta heitä kalastamaan".
Kannattaa toimia itse näitä kalastamaan opettajia odotellessa.
Ei Jalasjärven ja Kurikan kaltaisilla rintamailla pirä ruraata, köyhemmis olooskin on pärjättävä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini