Uusimmat blogit

Yhteystiedot

Anne Ojajärvi JALASJÄRVI
 anne.ojajarvi@netikka.fi 0500-797 600

Taukoa kiire

Share |

Sunnuntai 22.12.2013 klo 20:29


Vilkas vuosi ja erityisesti syyskausi alkaa olla takanapäin. Kuntapoliitikkoa on työllistänyt kuntatalouden tasapainottamistyö ja kunnanhallituksen ennätyksellinen kokoustahti. Normaalisti kokouksia on joka toinen viikko miinus loma-ajat. Tänä vuonna kh:lla oli tasan kolmekymmentä kokousta. Jalasjärven kokoiselle kunnalle se on merkittävä määrä kokouksia, mutta tukala tilanteemme on sen vaatinut. 

Valtuuston kokous oli viime torstaina. Talousarvio hyväksyttiin ja kriisityöryhmän arviointiraportti niin ikään. Samalla päätettiin, ettei SJK- selvitystä jatketa, vaan paneudutaan kahdenvälisiin selvityksiin Kurikan ja Seinäjoen kanssa. Tuo päätös oli aivan välttämätön. Meidän pitää päästä eteenpäin ja alkaa syvällisemmin fiilata mahdollista uutta kuntaa palveluineen. Asiat pitää puhua niin selviksi, että tiedämme miten meille käy, kun Jalasjärvi loppuu ja liitos toteutuu. Valtuutetuilla on maaliskuuhun saakka aikaa muodostaa mielipide jos sitä meiltä ylipäätään enää kysytään. Kuitenkin, näen tärkeänä että olemme itse aktiivisia ja kunnassa päätämme mitä tavoittelemme ja sanomme sen myös ääneen.

Tästä eteenpäin ei enää tehdä perustietojen selvitystä, vaan suunnitellaan uuden kunnan palvelurakenne mahdollisimman valmiiksi. Valtiovarainministeriön kuntajakoselvittäjä määrättäneen vielä tämän vuoden puolella, mutta hän tehköön omaa työtään tilaajan ohjeiden mukaan. Tunteilulle ei paljon sijaa jää.

Ikinä en ole saanut näin paljoa palautetta kuntalaisilta kuin nyt on tullut. Jokainen kuntalainen, joka minua on hidasta tarttunut, on toivonut, että voisimme tässä pakkoraossa liittyä Kurikkaan. Seinäjoki on Seinäjoki, mutta kuntapalveluiden järjestäjänä siihen ei uskota. Kukaan ei toki sen merkitystä kaupan palveluissa ja virastojen keskuksena kielläkään. 

Mielenkiintoiset asiat valtuustossa eivät jääneet vain edellä mainittuihin. Jouduin uimaan vastavirtaan tonttikauppa-asiassa, sillä ehdotin, ettei olisi vielä myyty tonttia vanhusten palveluasumisyksikön rakentamista varten. Valtuuston enemmistö päätti toisin. Niin tervetullutta kuin yksityinen palvelutuotanto onkin, olisin toivonut, että odotetaan pari kuukautta, kun saadaan uuden Iloniemenkodin rahoituspäätös ARAsta. Tarvittava paikkamäärä olisi tarkentunut ja kiireessä valmisteltu esitys olisi voitu pohjustaa huolellisemmin. Niin kiire ei pitänyt olla, ettei kaikkien tarjouksen jättäneiden kanssa olisi ehditty keskustella. No, pulinat pois, mutta tarkkana pitää olla, kun vauhdilla edetään.

image3.jpg

Tahtoisin toivoa Sinulle, jotakin oikein hyvää. Enkelin siipien havinaa, iloa, onnea syvää.

Siihen se on kiteytetty, mitä sisältyy tänä vuonna Hyvän Joulun toivotukseeni. Tyyneyttä ja tasapainoa, turvallisuutta, lämpöä ja rauhaa. Kelpaamisen kokemusta ja luottavaista mieltä, uskallusta ja rohkeutta unelmien edessä.

Hyvää Joulua!


Kommentit

24.12.2013 14:29  Joulua

Hyvää joulua Anne. Toivottaa tukijasi hyvinä ja etenkin vaikeina hetkinä. Linjasi on ylivertainen, etenkin järjen ja sydämen näkökulmasta.

28.12.2013 21:53  utelias

kiirehdi, älä kiirehdi. Mikä on lopputulos? Seinäjokiko?

28.12.2013 23:21  Monen kuntalaisen toive

Jotkut asiat pitää kiirehtiä....ainakin kuntaliitos, ennenkuin valtion taholta tulee sana "pakkoliitos". Ei ole olemassa "dead linea" tässä tilanteessa. Toivottavasti jalasjärven päättäjät ymmärtävät olla nopeita ja tehdä oikean ratkaisun... siis kurikka


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini