Uusimmat blogit

Yhteystiedot

Anne Ojajärvi JALASJÄRVI
 anne.ojajarvi@netikka.fi 0500-797 600

Yhteisiä asioita

Yhteisten asioiden kannalta ei ole hyvä, jos puolueissa eletään vain vaaleista vaaleihin. Siksi toimintaa on oltava jatkuvasti. Minun puolueeni on Suomen Keskusta.

Lähdin mukaan v. 2004 kunnallisvaaleihin ja kokemusta on kertynyt kuluneiden vuosien aikana kunta-asioiden lisäksi myös järjestötyöstä. Opettavaista ja hienoa oli olla mukana Mietaan Jussin vaalijoukkueessa hänen ensimmäisen eduskuntakampanjansa aikaan.

Nyt minulla on meneillään toinen valtuustokausi ja vastuullinen tehtävä Jalasjärven kunnanhallituksen puheenjohtajana.

 

Keskustassa

Olen mukana Jalasjärven keskustanaisten paikallisosaston toiminnassa puheenjohtajana. Lisäksi kuulun Keskustanaisten E-P:n piirin johtokuntaan.

Joensuun puoluekokouksessa tulin valituksi Keskustan puoluevaltuuskuntaan ja sain jatkaa Lahden puoluekokouksen päätöksellä vuodet 2010-2012. Tehtävä on erittäin mielenkiintoinen. 

Vankkumaton mielipiteeni on, että naisista on muuhunkin kuin kahvinkeittoon. Lähtekää mukaan toimintaan, toimimaan. Yksin ei kukaan ole mitään.

 

Kunnallisvaalit 2008

Kunnallisvaalit Jalasjärvellä poikkesivat muun maakunnan ja koko valtakunnan tuloksiin verrattuna reilusti. Monessa paikassa Keskusta menetti ja Kokoomus lisäsi kannatustaan, mutta meillä kävi päinvastoin. Hyvä tulos meillä oli kolmen paikan lisäys. Kokoomus menetti yhden paikan perussuomalaisille. 

Harmi oli se, että Vasemmistoliitto ja Kristillisdemokraatit poistuivat Jalasjärvellä valtuuston kartalta. Mitä useampi puolue, sitä enemmän näkökulmia. Toivottavasti ei ikinä tule käymään niin että valta kaventuu kahden suuren väliseksi. 

Sain 172 ääntä. Olen tuloksesta iloinen ja pikkuisen yllättynytkin. Tuo tulos antoi varmuuden siitä, että panostus kannattaa. Kukaan ei ole seppä syntyessään. Pitää ottaa selvää ja kysellä, kuulla ja kuunnella.   

Vaikka kuntavaaleista olikin kysymys, oli todella hyvä, että vaaleja seurasivat läheltä muutkin. Vaalipäällikkö Tiina Välimaa osoitti luotettavuutensa ja hyvän arviointikykynsä monessa kohdin. Siitä ei sanoilla pysty kyllin kiittämään.

 

Eduskuntavaalit 2011

Niin paljon yhteisten asioiden hoitaminen kiinnostaa, että olen suostunut ehdokkaaksi vuoden 2011 eduskuntavaaleihin. Vaalityö on alkanut. Sekä minä että tukijoukkoni ovat valmiina laittamaan kaikkensa peliin. Vaaliteemat koskettavat ihmisen arkea mutta hyvin tärkeänä pidän myös yritysten asiaa. Eri kokoiset yritykset työllistävät suuren osan väkeä. Yhden tai satoja ihmisiä työllistävän yrityksen tarpeet ovat erilaiset, mutta merkitys yhtä tärkeä.

Keskusta valmistautuu vaaleihin uuden puheenjohtajan, Mari Kiviniemen johdolla. Olen vakuuttunut, että Keskustan menestyksellä on suora yhteys ihmisten hyvinvointiin.

Näitä kotisivuja seuraamalla voit tutustua vaaleja kohti syveneviin teemoihini. Vaalien aikaisia teemojakin tärkeämpää mielestäni on, että kansanedustajaksi valitulla on riittävän monipuolinen ja laaja kokemus suomalaisten elämästä.

Tule mukaan!